Gaat verder dan sport!

Gaat verder dan sport!

Wat is HADO?

HADO is ’s werelds eerste techno sport: een combinatie van sport en gaming m.b.v. augmented reality (AR). Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan sport zoals jij het kent!

Het is een unieke sport met een hoge fun factor die door iedereen, van jong tot oud, beoefend kan worden. Simpel gezegd is HADO een intensieve en strategische 3 vs 3 versie van het voor iedereen bekende trefbal (dodgeball).

HADO gebruikt AR-technologie om een ​​laag over de echte wereld te projecteren. Dit in tegenstelling tot Virtual Reality waarbij een volledig digitale wereld wordt gecreëerd.

Bij HADO zie je als speler zowel de werkelijke omgeving als de geprojecteerde laag via de AR headset terwijl je vrij kan bewegen zonder gebruik te maken van controllers of kabels.

De spelregels

Spelers strijden in teamverband in een arena door het gooien van  energieballen (‘Hadoken’) naar hun ​​tegenstanders. Je scoort door een tegenstander 4 keer te raken op zijn of haar  ‘life cells’.

Spelers verdedigen zich door weg te duiken en door futuristische schilden te plaatsen om zichzelf en teamgenoten te beschermen.​

Bekijk nu de filmpjes en start direct met trainen om een HADO Master te worden!

Vaardigheden

Iedere ronde start met het bepalen van de strategie. Spelers bepalen hun skill-set door een aantal punten toe te kennen aan verschillende vaardigheden: balsnelheid, balgrootte, oplaadsnelheid en het aantal schilden.

Een officiële wedstrijd duurt 4 rondes van 80 seconden en voelt als een echte workout. Het team met de meeste knock-outs na de zoemer wint.